- Thank you received: 0
MIT campus
[/i:3p6kfjli]
- Leszerelni meg nem fogsz nekem itt leszerelni. Megúszhatod bocsánatkéréssel, ha nagyon jóvá akarod tenni meghívhatsz egy pizzára. Azt mondod így nem szokás úgy nem szokás f?tiszttel haverkodni. Ennek [i:3p6kfjli]célja[/i:3p6kfjli] van. Hiszen, ha valaki haverkodik a f?tisztekkel, akkor lesz aki feltételezi ? kapja a kevésbé necces feladatokat, meg nyalizik. Ellentétet szül. Ez pedig életekbe kerül. A gyalogságnál én sem engedném. Mesterlövészeknek sem. Akkor sem, ha együtt megyünk kil?ni a rosszfiúkat. Ez így megy. F?leg akkor, ha az emberek egy része zsoldos, és nincs a seregen, családon belül.
- De nem a gyalogságról van szó. És nem arról van szó, hogy te mondjuk [i:3p6kfjli]?rmester vagy[/i:3p6kfjli]. A jelenleg "officer candidate" vagy kadét vagy. De csak addig amíg alá nem írunk egy papírt, hogy "próbaid?s ügynök hadnagyi rendfokozatban". - mondom de, már veszem is el? a kinevezési iratokat, el?ször én aláírom, és ellenjegyeztetem a f?nökkel. Remélem nem küldi mellé az el?léptetési parancsom is.
Odaadom az ? parancsát, majd ránézek az enyémre egy kicsit "basszameg" nézéssel. Nyugtázom az átvételét.
- De már itt is az el?léptetési parancsod. Azaz [i:3p6kfjli]ha tetszik, ha nem[/i:3p6kfjli], már a tiszti karhoz tartozol, így a tisztekkel kell többet pacsiznod. Tiszti kantin, tiszti bulik, stb. És azokhoz a tisztekhez tartozol akiknek nem szégyen a bevetés, és ezek után együtt ünnepelnek. [i:3p6kfjli]És hidd el, az én f?nököm is fejbe vágna, ha tábornok uraznám[/i:3p6kfjli], pedig neki több csillagja van mint nekem. Formálisan, ha parancs van, ha bevetés, ha sokan vannak, akkor persze tábornok úr. Ilyenkor nem. Pedig neki sokszor a híres válságteremben van a szolgálati helye. Szerinted hogy nézne ki, ha ? a 4 csillaggal haver, engem viszont tábornok asszonyozol. Ez még a mostani parancsom után is csúnya lenne. Ráadásul azt mondod professzor vagyok. Igen. De én is tudományos fokozatért, sok egyéb dolog miatt [i:3p6kfjli]tanulok[/i:3p6kfjli]. Szerinted amikor tanulásban kérek segítséget, akkor professzor leszek? Vagy tábornok? Vagy a diáktársad? A nyomozásnál lév? dolgokat meg tudjuk, és pontosan tudom hol számít majd a te rutinod.
- Szerinted kit küldjek rejtett megfigyelésre? Kit küldjek akkor, ha necces valakit elfogni és épületben lesz harc? Kit küldjek oda ahol mérnöki ismeretek is kellenek a bizonyíték értékeléséhez, de a helyzet még necces lehet? Rendben: Rentonban egy nyomozás kapcsán ez a banda haver. De szerinted nincs egy másik sem aki területén necces helyszínelni? És piszok jó dolog, ha vigyázol a seggemre. [i:3p6kfjli]Ezért[/i:3p6kfjli] toboroztalak. Ezek után öngyilkos bevetést, fraget, szibériát emlegetni mintha természetes volna kicsit övön alul volt, nem gondolod? És mire gondoljak, csak nem arra, hogy a CTCnél ezt így oktatják?
- De nem [i:3p6kfjli]az[/i:3p6kfjli] a baj amit te mondtál. Pontosan tudtam, hogy ezt 10 perc alatt tisztázzuk. A baj az, hogy Azumi akkor is ragaszkodott ahhoz, hogy ez az egyetlen irány amikor a frag téma felmerült. Még egyszer felajánlom. Szabad tegezni, szabad haverkodni, egy csapat egy család vagyunk, fragre, ilyesmire nem gondolunk. Ez így megfelel Jeff?
- Azumi: Bele kellett kezdeni, és végig is kell csinálni. Csak [i:3p6kfjli]ésszel. [/i:3p6kfjli]Jeff azt mondja, nem így állna hozzám, és szerinte felette maradok. Ebben az A tervnél nem hiszek. Egyszer?en azért, mert az A terv alapja az, hogy neki [i:3p6kfjli]jobb [/i:3p6kfjli]választásnak kell lennie, mint nekem. Ergo magam fölé kell emelni. De ha azt mondja, ennek ellenére nem lenne gond, én [i:3p6kfjli]hiszek neki. [/i:3p6kfjli]Egyszer?en azért, mert katona. És lehet, hogy a hasonló kitolásokat csak a CTCs tapasztalat miatt említette. Fene tudja melyik céges parancsnok milyen. Meglátjuk. De akkor ragaszkodsz ehhez a tervhez amikor éppen az ilyen ellentétek kezelésére elég csúnyát mond? Rendben, azt mondod megvédesz ett?l. Meglátjuk. Azt viszont ki kell deríteni, mi is anyád terve. Kell némi intel, ami nem lesz könny?.
- Pár napon belül fogok vele beszélni a családról [i:3p6kfjli]és a közös üzletr?l.[/i:3p6kfjli] Kap egy szép üzleti tervet, sokféle megoldással. De ebben az üzleti tervben szeretném, ha opcióként benne maradna a B tervem. Mert, ha meg is gy?ztök engem az A tervr?l, könnyen lehet, hogy a B terv lesz a jobb. Nem csak nekem. Anyád számára is könnyen lehet, hogy ez lesz a szalonképesebb terv.
- Te azt feltételezed, nem tudja meddig él a Császár. Én pedig azt feltételezem, hogy ez [i:3p6kfjli]lényegtelen.[/i:3p6kfjli] Ugyanis amíg a japán ork bizony oninak néz ki, addig az orkokkal baj van, de az elfeket könny? a kami iránnyal párba állítani. Ez pedig jó magyarázat, jelent?s részben akkor, ha valakiben van is némi tehetség a sámánsághoz. [i:3p6kfjli]De[/i:3p6kfjli], bárkit is ismernek el most, sokkal nehezebb azt megmagyarázni azt, hogy eddig miért nem ismerték el ?ket. Azaz PR szempontból jobban néz ki az, ha azt állítják, hogy ?k [i:3p6kfjli]minket is féltenek [/i:3p6kfjli]a harag éjszakájához hasonló atrocitásoktól, és ezért jobb az, ha a Renraku családhoz tartozó metahumánbarát cégek [i:3p6kfjli]formálisan önállóak, önmagukat kormányozzák[/i:3p6kfjli], így a cégek és családok kapcsolata, hálózata révén a közös dics?ség és az egyes csoportok biztonságos önmegvalósítása is adott.
- Ahhoz, hogy ezek a családok összeérjenek, a Renraku családba kerüljön a vállalkozás fontos az, hogy mi testvérek legyünk, de emiatt az összetartozást "utódot jelent?" politikai házassággal csak egy módon lehet biztosítani: Ha te tudsz beházasodni a cégbe. Fordítva "bár a Renraku minden tisztességes metahumánt egyenl? félként tisztel és szívesen látna, egyes egyének félelme, és a nehezen visszaszorítható gy?lölet b?ntények miatt, nem lenne célszer?". És szépen kiadni egy közleményt hány gy?lölet b?ntényt akadályoztak meg a vörös szamurájok. Ha megkérnek, hogy erre jelöljek ki egy tisztségvisel?t a többségi tulajdonban lév? közös cégben aki elvesz téged... Az sok szempontból hozza az elfek, leszbik befogadásával kapcsolatos PR kapcsán az óvatos, gondoskodó változást. Két vas a t?zben. Bármi is lesz, jó lesz.
- Ha elintézzük, hogy a cég jelent?s részben [i:3p6kfjli]akkreditált, katonai irányítás alatt álló laboratórium[/i:3p6kfjli] legyen, ami a csapatpróbákkal, katonai eszközökre vonatkozó beszerzési pályázatokkal foglakozik, projekt irányítás, efféle kontroll, akkor a házasság azért is érdekes, mert így a formális szövetség segít nekik helyrehozni az Arkológia katasztrófa utáni károkat és újra van esélyük katonai beszállítóként. Ez pedig, bár félig meddig politikai dolog, talán vállalható feladatkör is. Anyád számára dics?ség, hogy a "politikai házasságra nevelés kapcsán" te az UCASban, az eltér?, kevésbé homogén környezetben is helyt állsz. Akit "feleségnek kínálnak" de termék, azok kapcsán is tökéletes referencia lehet. És ezzel a szövetséggel amennyire kell, a Renrakuhoz tud kötni, de mégsem kell benn lennem. Ez egy azonnali, PR szempontból tökéletes siker neki.
- Innen Jeffet úgy kell felépítenem, hogy én tudjam kinevezni kér?nek. Szóval szerintem az én B tervem még m?ködik.
(El is küldöm nagyon komoly professzoroknak, szakembereknek, f?nöknek, stb. hogy ?k próbálják meg ezt a tervet tökéletesre csiszolni.)
- Ha a nagypolitikában, céges vezetésben járatos emberek jónak tartják, finomra csiszolják ezt a tervet, akkor újra van B tervünk. Azumi, így B tervként vállalod ezt az irányt? Vagy C terv legyen? Vagy leszarod a politikai jellegét a házasságnak, és legyen A terv? Ha azt mondjátok, legyen A terv, akkor ezt meg lehet támogatni parancsokkal. Ha pedig minden sereghez bejöv? technológiát mi auditálunk és ezzel a labor katonai labor lesz, akkor ott Jeff mint tapasztalt hadmérnök is sokat nyer.
A cég ilyen kijelölését, stb. intézem, ehhez igazítva (t?keemeléssel, stb.) ha kell az arányokat. Ha így nagyobb részem is lesz benne, akkor is igaz: ez még jobb a Lone Starnak is, CTCnek is mint eddig. Ehhez gyorsan elküldöm a kéréseket illetékes politikusoknak, f?nöknek, mert ez az akkreditáció, kijelölés fontos. (Ha pedig a két pártból ennek kapcsán nyilatkoznak arról ?k is dolgoznak a testvéré fogadáson, Azumi miel?bbi állampolgárságán, stb. akkor még jobb)
- Szóval ez marad B vagy C terv mert ragaszkodom hozzá, vagy helyezzük át máshova, vagy van más B terv ötletetek?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Na igen, abból szerintem akciófilmet lehetne csinálni. Legalábbis a legutolsó bejegyzés szerint azt akarták megtudni, hogy melyik filmb?l van a részlet. Egyébként meg bármelyik tervet el?re veheted. A dolog igazából Jeffen múlik, meg rajtad. Engem egyáltalán nem érdekel a Renrakus vezetés, de amint anyám elt?nik az útból ha mi megyünk oda, akkor te azonnal helyet cserélhetsz velem. Mi is élhetjük az életünket és te meg úgy használod föl anyám médiagépezetét ahogy akarod. Ha viszont én jövök és meg tudod gy?zni anyámat is, hogy engedje, akkor most könnyebb lesz a dolgunk. Amit veszítek az meg alapból is olyan ami nekem nem kell, mert anyám keze van benne."
-"Igazából nekem sincs túl sok kedvem pizsamába..."
-"Hakamába..." Javítja ki Jeffet Azumi.
-"Jó, akkor abba öltözni és megjátszani a karót nyelt szamurájt, vagy f?urat vagy mit tudom én mit kell megjátszani, de ha most az kell akkor az kell, ha hosszú távon azzal érünk el valamit, ha meg nem kell, hát annál jobb. Szóval itt tényleg nem rajtam áll, hogy most mit választunk. de hogyha hosszú távra tervezünk, márpedig közülünk egy valaki tud nagyon hosszú távra is tervezni, akkor annak a távnak az felére belefér a csapat és a kis cégük is, csak most a Renraku élén. De ez nem rajtam áll tényleg."
-"Viszont anyám dohányzik mint a gyárkémény, ráadásul duplán, mert kifelé azt a dobozolt enyhe tokiói szmogot, otthon meg azt a b?n rossz kínai csempészt, vagy fene tudja mi az a büdös. Ja, és még a kezeléshez képest is alig alszik és folyton tiszta ideg. Nem hiába néz ki úgy, ahogy. Láttad majdnem él?ben, illetve az volt az él?, a majdnem él? az a sminkes és a retusálás után van. Akkor 80%-a mesterséges, de akkor legalább elviselhet? a kinézete. De igazából csak ennyi a dolog. Ha neked kell az a hely, akkor menjünk az alap terv szerint és játsszunk hosszabb id?re. Addig is csak kibírjuk valahogy. Szóval ez inkább rajtad áll."
Csapat riadó!
- De ne parázz, ne parázz. A gyalogságnál aki nem tiszt az harcol, a tiszt nézi. Na az Air Force környékén inkább a tisztek harcolnak. Szóval ett?l még katona maradsz, nem leszel politikus. És nézd én is milyen parancsot kaptam...
- Hééé, nekem sem vonzó ám a megacéges vezetgetés. De ezzel majd akkor szívatjuk egymást, ha valakinek el kell hirtelen várnia.
- Oké Jeff, Hakama akció lefújva. Bár fel?lem fed?névnek használhattad volna a pizsama akciót, ha Azumi nem harap meg érte. Ha nem kell Jeffnek oda is, ide is megfelelnie akkor eleve javulnak az esélyek. Marad a katonai kutatási projektek kapcsán bevonható akkreditált laborként induló kis katonai cég, tényleg katonákkal benne. Ez sok szempontból Jeff számára egyszer?bb lesz. Ha feláll a labor katonai egységként akkor még könnyebb lesz sok minden, például az, hogy Jeff egyszerre szerezzen céges és katonai el?menetelt. És le merném fogadni, mindenben könnyen pótol egy frissen az akadémiáról szerzett fegyveres titkárn? f?hadnagy asszonyt, ha kell nekem egy segít?. Na jó, mell méretben azért nem versenyképes, de az nem is fontos.
Azt nem teszem hozzá, hogy a hát mögött elhangzó "demegbasznám" kommentek céltáblájának sem tudjuk használni, mert szerintem az ilyen kommentek mell?zhet?ek. Aki szerint nem, az meg járjon furulya leckékre egy rinocéroszhoz.
- És hidd el, céges dolgokban is jobb, ha tisztként osztod a parancsot: A céget így is úgy is meg kell csinálni, ez pedig azt jelenti, az új hely berendezése is logisztikai rémálom lesz, rosszabb mint a Hot LZ ami eddig összejött. Neked pedig ilyenek megoldásában érdemben van rutinod. És hidd el, bármilyen hadnagyot, f?hadnagyot rendelek oda szárnysegédnek, aki frissen jön az akadémiáról fingja nem lesz, mit és hogyan lehet megcsinálni, azaz a tanácsai annyit se érnek mint a papír amire írja ?ket. Gondolom már volt szerencséd ilyen marhához. Az ilyen aztán csodálkozik, hogy miért ?t baszom le, és nem az ?rmestert aki nem teljesítette a teljesíthetetlen parancsot. Akkor már jobb az el?léptetés mint egy ilyen, nem? Pedig biztos jót szórakozna mindenki, hogy a hadnagy pucolja a mellékhelységet kivételesen. Ha viszont [i:35e5divo]te[/i:35e5divo] adod ki a parancsot, te adsz tanácsot nekem, akkor azzal el?re lépünk.
- Viszont akkor jelzem a barátaimnak, hogy mehet a terv.
Rendben, ha a terv mehet, akkor bizony a terv csiszolása kapcsán minden bevont barátnak megy a jelzés, hogy a terv innen élesben megy. Furcsa módon észre sem veszem, hogy már eddig is élesben ment, csak éppen a tudtom nélkül. S?t, miel?tt én akár megfogalmaztam volna ezt, sokan már az interjú óta, vagy az eljegyzés óta is figyelnek a kedvez? feltételekre. A tanácskérés, csiszolás kapcsán bevont barátok egy része pontosan tudta, hogy milyen fontos a terv. Így ha nézném a "Congress TV" adását, akkor látnám, hogy a House m?során az Arkológia utáni óvatosság lazításának a feltételeir?l megy a kemény vita, a Senate pedig a testvérré fogadás kérdését feszegeti. A csiszolás kapcsán ugyanis sokan elkezdték már az el?készítést, hiszen tudták, hogy ez a legjobb terv. Ugyanis [i:35e5divo]?k sem akarnak lemondani rólam[/i:35e5divo], így a saját szakállukra is intézkedtek. Így pedig nehéz megtippelnem mennyi mindenben tértünk el a tervt?l.
Az els? üzenet meg is jön.
"Aika... 1 nap alatt egy komoly céget összehozni, megcsinálni a testvérré fogadáshoz való kodifikációs munka egy részét, és elkezdeni a Renrakuval Azumi ügyében a tárgyalások ügyvédi részét. Ügyvéd vagyok, nem szupermen. Még akkor sem vagyok szupermen ha id?nként sztárügyvédként emleget a média." Na igen, Dr. Stevens valóban sztárügyvéd. Ezek szerint úgy gondolja Azumi anyjával jogi cég tárgyaljon. Bár jobban szeretném magam csinálni, és nem örülök, ha a szakember nem bízik itt meg bennem, de nincs miért tiltakozni.
"Szia! A testvérré fogadásos dolog rendben lesz, de a céges feladatokhoz nem vagyok elég, az költségvetési kérdés. Ezt egy salátatörvénybe raktam bele, cserében pár apróságért a génmódosított zöldmoszatokkal gyártott bioüzemanyagos rémálomnál tettünk egy kis engedményt. Szerencsére nem nekem kellett javasolnom ezt sem, hanem a szokott CIAs óhaj, sóhaj csomagból tudtam kiválasztani - Julia"
"Az akkreditált labor jó, és indokolja miért maradj benne a mindennapi munkában is. Katonai szempontból átmegy, és már jött jelzés pár helyr?l, hogy támogatnák. Gondolom ez annak köszönhet?, hogy id?nként te bokorugrókkal is iszogatsz, ha jól emlékszem. A necces az a költségvetési bizottság, hiszen ott az ilyesmi nem fog átmenni, a demokraták meg akarnak vágni minden katonai költséget. Így legalább nyugdíjas éveidben is maradsz nálunk és leszel katona." Jön az info a f?nökt?l. Ha jól tippelek, akkor a költségvetési bizottság meg is lesz, és a kinevezés a laborral sem lesz sok.
Egy kicsit megel?zve csak a következ?t.
"Pont jókor jött a zöld út. Lisa barátn?dre viszont szólj rá, valami brainmicsoda miatt ekézni fogja a Renraku-t, ha jól tudom... Ha le akarod állítani beszélj vele. Mindenestre a laborotok kapcsán megjegyeztem, hogy a hasonló labor a költségek kontrollja szempontjából el?nyös, és hogy valós harctéri tapasztalatokkal rendelkez? katonák által felállított független labor teszteljen az kívánatos. Így ugyanis nem fogunk alkalmatlan eszközökre annyi pénzt költeni, csak a katonai költségvetés és pár apróság védelmében. Egy kis zsarolással percek alatt átmegy." April rendes csaj. De melyik Lisa-ról beszél? Nyilván Anna kedves barátn?jét?l, és kongresszusi pletykatéma lett a Brainlockból. De egyáltalán honnan tud róla?
Nem ett?l, hanem a másik Lisa-tól jön az üzenet. "Örülök, hogy egyáltalán tudok kommunikálni, itt az oroszoknál ez is kész csoda. A terv remek. És ne feledd, sok vizsgálatra nincs jó akkreditált labor, ergo piaci rést mi is keresünk nektek. Én is szóltam pár helyen pár jó szót az érdeketekben."
"Szia Aika! Láttam az interjút, és láttam azt is, hogy mivel akarod kimenteni Azumit. Viszont egyre több a pletyka valami Brainlock izér?l. Állítólag a Lone Star is használ ilyet, de mintha a Renrakunál is lenne. Gyanús, hogy Azumin is ilyesmi van. Azt tudod, hogy ha egy cég vezetésében programozott robotok ülnek, az veszélyes és le kell ?ket min?síteni? Bár mondjuk, ha [i:35e5divo]garantálják[/i:35e5divo], hogy az utód mentes ilyesmit?l... Ne építsük be ezt a tervedbe?"
A válasz természetesen annyi, hogy az ilyen szell?ztetésekhez ne legyen egyell?re közünk.
Majd utánanézek mi a jó eget csinált Lisa. Azt tudom, hogy a terv jelent?s része [i:35e5divo]múlt id?[/i:35e5divo], vagy figyelemelterelés. Ha észreveszi valaki, hogy üt, akkor ott ? már rég túl van az ütésen. Anna is pont ilyen. Félelmetesek, pláne akkor, ha együtt eszelnek ki valamit, ez pedig egész kis szellem kupaktanács lehetett. Ami nem jó hír.
Hamar összeáll a kép. A nyilatkozatokat végignézve máris látom a problémát. Feltehet?en vadásznak. Nem botrányt akarnak, hanem azt, hogy Azumi anyja belépjen egy olyan rendszerbe, nyilatkozni, válaszolni ahol Anna várhatja. Azt pedig tudjuk, hogy Anna milyen kódot készített. Szerencsére a mostani terv miatt valószín?leg leáll a tervével. Vagy Lisa a distraction, vagy a potenciális csapda is az, és valami más is történni fog, vagy már történt.
Végignézem a nyilatkozatokat. Ügyesek. Nehéz lenne azt mondani, hogy ez [i:35e5divo]a mi b?nünk.[/i:35e5divo] ? csak egy aggódó politikus, aki nehezen bízik az Arkológia után a Renrakuban. És bármilyen projektnek van a legkisebb hivatalos nyoma, ha a projekt szinte urban legend szint?, titkos dolog, de van róla adat, akkor ? most aggódik. A Brainlock csak egy a sok közül, de "véletlenül" jó id?pontban, jó embernek említette. Szép.
De ott sem a nevén. Csak azon, hogy mikor volt valami együttm?ködés a Lone Starral, annak kapcsán volt pár furcsa védjegy bejelentés, és "mintha a Lone Starnál lett volna valami projekt bel?le az elítéltek kezelésére", de félnek, hogy ez is visszasül mint az Arkológia, de ha nincs bel?le sem "safe" termék, sem közlemény a projekt leállásáról, bukásáról akkor "veszélyes lehet, mint az arkológia".
Nincs konkrét vád, nincs konkrét név. S?t, semmi amire fel lehetne idejében figyelni. Egyszer?en azért, mert ha téma sok szempontból a nyitás, akkor sok a bizalmatlan ember, sok az ellenérzés, sokan beszélnek Urban Legend-ekr?l. A trükk az adatokban, és az ezzel szerzett credibility-ben van. De ezek az adatok jól kezelhet?ek. Ha a Renraku bármit is cáfolna, lépne, akkor hamar leleplezne projekteket, így ?k nem válaszolhatnak könnyen. Ha viszont nem válaszolnak... akkor az ismeretlent?l való félelem még rosszabb is lehet mint a botrány. PR szempontból benn van az ütés. Ha Azumi anyja lép be a Renraku részér?l kiszolgáltatott. Ha nem, akkor sok szempontból lehetnek kérdések, miért és ki is nyilatkozott. Jól kijönni nagyon nehéz benne.
- Azumi, Lisa nagyon szívatja anyádat. Van Lisa felé kapcsolatom, de [i:35e5divo]? is önállósította magát.[/i:35e5divo] De mit tudok tenni. F?leg, hogy ebben Anna is benne volt. Két Kami és valamit nagyon kavarnak. Ha kell, akkor [i:35e5divo]megpróbálhatok én nyilatkozni.[/i:35e5divo] De Lisa kapcsán [i:35e5divo]fogalmam nincs[/i:35e5divo] miért is kezdett el akciózni, viszont szerintem kezelhet? a helyzet. Legalábbis az én szintemen. De ehhez [i:35e5divo]meg kell engedniük[/i:35e5divo] hogy sok kényes témában is nyilatkozzak. Lisaék akciója nekem is rosszul jön, de ha kezelem jó is ki tud sülni bel?le.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Akkreditált labor... Hogy ebb?l hogy lesz pontosan Renrakus együttm?ködés, hogy Azumit ne rendeljék reflexb?l haza, hogy ebb?l hogy tud Azumi édesanyaj és emellett a többi nagy céges fejes is úgy hasznot húzni, hogy meg legyen a pozitív médiavisszhang és a bevétel is, anélkül, hogy a Renraku azonnal kivásárolna minket azt nem látom. F?leg ha katonai egységként állunk föl. A Renraku is beszállít a seregnek? Én nem tudom, én már csak az Army meg a század meg a dandár meg az összes egyéb jelzéseket és logókat szoktam látni, szóval a seregben nem tesznek mellé céges ingyenreklámot. Szép is volna ha mondjuk a célzószemüvegben nem látnám a nagy Renraku fraktáltól az ellenfelet. Ha ilyen volna, akkor nem itt volnék. Ha viszont csak titkárn? kell, akkor hatalmas nagyot zuhantam, még akkor is ha el?léptettél."
-"Figyelj. Szerintem ennek a Lisának, kami vagy nem, elment az esze. Anyám nem egyedül felel?s a Brainlockért, nem ? fejlesztette ki, nem csak ? használja és nem is csak a Renraku. Odahaza sokan. Anyám lehet hogy egy szörnyeteg, de nincs egyedül. Ha ekézi, csak velem fog kitolni, meg veled, de ha kami akkor ezt tudnia kellene. Ami itt urban legend, meg a paranoid punk dalszövege az odahaza elfogadott valóság. Ez így megy sajnos, ezt pedig ha kami akkor biztosan nem így változtatná meg, hacsak nem a káosz, anarchia és a belviszály kamija."
Csapat riadó!
- Ne feledd el, a katonai dekásnak, a drone huszárnak is kell adatjack. Az üres, programozható optikai chipeket sem a kopaszok gyártják. Mint ahogy a dekkek kapcsán, a pentagonban lév? nagygépek, egy elektronikai zavaró és felderít? gépen lév? eszközök, és sok más is bizony cégekt?l jön, például a Renrakutól. De a konténer is a nehézipar m?ve. A katonai kajához a mez?gazdasági cégek dolgoznak, meg élelmiszeripariak. A hadihajó reaktorát sokszor egy ezzel foglalkozó megacég rakja össze. A repül?gépek Federated Boeing, vagy éppen Ares fel?l jönnek, mint a rakéták egy része. Mióta ezek a cégek is megacégek nem lehet szempont a belföld. A hadiipar viszont hatalmas üzlet, mert a sereg kifizeti a K+F költségeket, és a katonai kutatásoknak viszonylag gyorsan lesz civil alkalmazása, ami kapcsán fontos: a kész termék árát nem dobja meg a K+F költség, így nem megy könnyen árban alá a sok hamisító, akiknek a reverse engineeringre kell költeni. Ez pedig piac szerzés. A Renraku számára azért is fontosak a katonai és állami megrendelések. Azaz a Renrakunak is fontos ez a pénz. Nagy üzlet. Nagy megrendelés. És sok gép, megoldás remek marketing szempontból. A Jeep, a Hummer, stb. is katonai alkalmazással kezd?dött, de sok pénzt és jó hírnevet hozott a cégnek. De a 20. században a Saab vagy a BMW is a hadiiparból n?tt ki, erre építette a márkaimázs alapját. Szóval lesz itt komoly feladat, és hozzá logisztikai rémálom. Ehhez pedig nem titkárn? kell, ehhez fontos a tanácsadás is.
- Lisa tudja azt, hogy a Brainlockért nem egyedül az anyád a felel?s. De azt is tudja, hogy ? rendkívül komolyan aggódik minden olyan Renraku project miatt, ami itt urban legend, vagy éppen nem is tudnak róla. Ha minden black project támadható, minden hírszerzési anyag kimehet a kockázat a Renrakunak. Lisa pedig ezzel számol. Okkal. Minden olyan elérhet? adat, ami sugalmazza, hogy valami nincs rendben a Renraku környékén, remek fegyver a PR fronton. Pont azért támad olyan dolgokkal amik csak sugalmazások, mert a Renraku számára nem jönne jól az, ha itt konkrétumokkal kellene válaszolnia, elismerne sok furcsa projektet. Ha nem ismeri el, akkor is gyanús. Általános választ kell adni.
- Ha jelzed nekik ezt akkor én már válaszolok is. Könny? lesz ezt kezelni.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Igen, de egy ilyen black project az otthon kimehet és nem black, csak itt urban legend. Csak itt ragaszkodnak annyira ahhoz, hogy a b?nöz?k is szabadok legyenek. A Brainlock ha jól m?ködne és csak azok kapnák meg akik kiérdemelték, akkor szerintem kimehetne. De ezt inkább neked kellene megkérdezned a Lone Startól. Mármint, hogy náluk miért black project és miért ment ki és miért így ment ki ha már ennyire black."
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Shadowrun a fórumon
-
Renton Bandái
- Toborzó körút a turistanegyedben
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?